Gucci

Гучи (итал. Gucci) је италијански модни бренд, део Гучи Групе, мултинационалне француске компаније, у власништву Керинг компаније, раније познате као PPR. Гучи је основао Гучио Гучи у Фиренци 1921. године. Према BusinessWeek магазину, Гучи је у 2008. години зарадио око 4,2 милијарди евра, и тиме се попео на 41. место на листи ’’Топ 100 светских брендова’’ за 2009. годину. Ту листу једном годишње саставља сам часопис у сарадњи са Interbrand-ом.

Гучи је, такође, и најпродаванији италијански бренд, послујући са око 278 својих продавница широм света (подаци из септембра 2009. године), као и велепродајом по другим продавницама и робним кућама. Године 2013. овај бренд је вреднован на 12,1 милијарди америчких долара, са продајом од 4,7 милијарди. Исте године се Гучи нашао на 38. месту на Форбсовој листи највреднијих брендова.

На деведесетогодишњицу од отварања, 2011. године, отворен је Гучи музеј у Фиренци.[1] До данас Гучи је постао један од најпознатијих, најпрестижнијих и најпрепознатљивијих модних брендова на свету.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s